Ik heb mijn tweelingziel gevonden

Een tweelingziel betekent: één ziel gesplitst in twee lichamen.
Bij de geboorte of de incarnatie wordt de ziel over twee verschillende fysieke lichamen verdeeld.
Die hoeven geen familieband te hebben en het is mogelijk dat ze fysiek ver van elkaar wonen.

De meeste mensen die hiermee te maken hebben, voelen op jonge leeftijd dat het ‘missend’ stukje ergens op de wereld rondloopt.

Dit uit zich in hoogsensitiviteit, spiritualiteit en zelfs helderziendheid. 

Het is niet zo dat beide tweelingzielen op precies hetzelfde moment hetzelfde voelen of ervaren, vaak ontstaat de bewustwording bij de een, waarop jaren later de ontdekking volgt bij de ander. 

Dat is een geleidelijk proces, dat door liefde wordt gestimuleerd of wakker gemaakt word. Tweelingzielen voelen zich meestal incompleet en gaan onbewust op zoek naar dat ‘missend stukje’. Wanneer ze elkaar dan uiteindelijk ontmoeten, ontstaat er een gevoel van samenwonen. Dat laatste kunnen ze nergens anders ter wereld vinden dan bij elkaar. Dit alles gaat samen met een gevoel van gemis, een gevoel van leegte. Er is onbegrip, want voor de omgeving blijft dit alles vreemd. 

Ontmoeting tweelingzielen

Tweelingzielen die elkaar ontmoeten, ervaren gebondenheid van gevoel en emoties, iets wat ze nooit eerder hebben meegemaakt.

Een dergelijke ontmoeting gaat erg moeizaam, want enerzijds willen ze op zielenniveau bij elkaar zijn, terwijl anderzijds het ego steeds de bovenhand probeert te nemen.

Niet zelden slaat een van beide op de vlucht, ook al omdat er sprake is van angst en onzekerheid. 

De reden hiervoor is, dat de ratio (verstand/ego) in conflict geraakt met het onwetende gevoel van het hart.
Het ego wilt de controle houden, terwijl het hart de volledige overgave wil. Door dat  conflict ontstaat er een spiraal van aantrekken en afstoten. 

Tweelingzielen worden als het ware ‘verplicht’ om bewust en onvoorwaardelijk om te gaan met de andere twin. Willen of niet, ze kunnen er niet vermijden. 

Het doel achter deze ontmoeting is, dat beide harten elkaars bestaan moeten ontdekken om zo, los van elkaar,  elk aan hun eigen stuk te werken. Tweelingzielen hebben ALTIJD een aantal taken die ze moeten afronden. 

Van verliefdheid naar liefde

De eerste fase van een nieuwe relatie is altijd fantastisch. Je kent elkaar niet en de wil om bij elkaar te willen zijn is groot. Jullie zullen waarschijnlijk elke dag met elkaar bellen, appen en willen ook zoveel mogelijk met elkaar zijn. Dit is een normale reactie, de spanning en avontuur die bij elkaar komt zorgt ervoor dat het willen naar meer ook zal toenemen.

In het begin van de nieuwe relatie zal je beiden gaan ontdekken.

Jullie moeten elkaar leren kennen. Wat wil de ander graag en wat zijn de dingen die de ander helemaal niet kan uitstaan.
Deze fase is dan ook van erg belangrijk in het begin want dat biedt jullie de ruimte om elkaar op een normale manier te gaan peilen.

Op een bepaald moment gaat  de verliefdheid over. Het kan zijn dat je op een dag met verbazing kijkt naar de ander. Je stelt je de vraag of hij/zij wel dezelfde persoon is waar je verliefd op bent geworden. Je gaat de relatie vergelijken met de perfectie en je wilt dan ook de verliefdheid gaan opschudden.

Dit is het moment dat je met een andere blik naar je partner gaat kijken. Verliefdheid zal overgaan naar liefde; ‘houden van’. Dit is het moment dat jullie mekaar beter zullen leren kennen, jullie kennen elkaars zwaktes, elkaars wensen en weten of jullie al dan niet op mekaar kunnen bouwen. De puberale verliefdheid waarbij onze hormonen de bovenhand nam verdwijnt naar de achtergrond.
Dit is ook de ‘normale’ werking van de relatie. Dit geeft inzicht dat jullie op een diepgaand niveau (liefde) meer van elkaar willen ontdekken zonder dat de ‘verliefdheid’ op de eerste plaats hoeft te staan.

Houden van geeft een andere dimensie aan de relatie. Je houdt van mekaar maar je laat elkaar ook zijn wie dat jullie willen zijn. Er is ruimte om vrijuit adem te halen‘, zonder dat onze hormonen de controle willen overnemen.

Wat is het verschil tussen verliefdheid en liefde?

Als twee mensen elkaar leren kennen dan kan de vlam gauw overslaan. Verliefdheid is dan ook de eerste fase die genoemd word door de vlinders die wij voelen voor de ander. Het  lijkt alsof onze hormonen helemaal op hol geslagen zijn en het overkomt je dan ook zonder dat je daar echt controle over hebt.

Liefde voelen gaat dieper dan ‘verliefdheid’. Deze twee mogen dan ook niet verward worden met elkaar. De diepere vorm van liefde kenmerkt zich door een grote vorm van waardering naar de ander toe. Liefde laat een diepgaande vorm van waardering zien die verder gaat dan de ‘vlinders’ die je voelt bij verliefdheid.

Tweelingzielen en Zielsverwanten

Naast tweelingzielen bestaan er ook zielsverwanten. Dat zijn zielen uit dezelfde zielengroep. Mocht je die tegenkomen dan is er ook sprake van een sterke aantrekkingskracht. De verwijdering van de oerbron vind plaats in stappen. Er scheidde zich eerst groepen zielen af, die zich steeds verder splitsten (zielsverwanten), totdat er tweelingzielen overblijven die uiteindelijk ook nog gesplitst werden.

Groepszielen incarneren vaak tegelijk om elkaar op aarde te kunnen helpen. Er zijn er ook meer van, terwijl er maar 1 tweelingziel bestaat.

Voor meer duidelijkheid wat een tweelingziel is en of jij deze al ontmoet hebt neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Sharing is caring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *